Ansættelsesret

Erhverv

Vores faggruppe anser rådgivning om ansættelsesret som en løbende sparring med ledelsen hos vore erhvervsklienter. Især inden for ansættelsesretten er det bedre at forebygge og forberede sig end at forsøge at helbrede, når skaden er sket.

Vi tilbyder derfor løbende sparring og rådgivning i forbindelse med ansættelse af medarbejdere, herunder også direktører, og ikke mindst administrationen af medarbejderforholdet, indtil det måtte ophøre af den ene eller anden årsag. På den måde bringer vi mest værdi til vores klienter i form af optimering af den vigtige ressource, som medarbejderne er for en virksomhed.

Administrative forhold kan være varsling af ændringer i organisationsstrukturen eller individuelle ændringer for den enkelte, ferieafholdelse, medarbejderudvikling osv.

Rådgivningen omfatter også egentlig ledelse af virksomheden – både på det praktiske og mere juridiske plan. Dette gælder også i forbindelse med virksomhedsoverdragelser.

Vi rådgiver om udarbejdelse af personalehåndbøger og –politikker samt diverse former for ”incentive programmes” (warrants, optioner eller fastholdelses- og bonusaftaler). Vi har stor erfaring i disse forhold.

Et andet vigtigt aspekt af ansættelsesretten er korrekt afvikling af medarbejderforhold. Vi rådgiver om den optimale tilrettelæggelse af en medarbejderafvikling – uanset om afviklingen begrundes i virksomhedens eller den ansattes forhold. Det er vigtigt både for medarbejderne og virksomheden, at dette foregår på korrekt vis.

Naturligvis fører vi også retssager om disse forhold, når det er gået galt. Vi har erfaring med både civile retssager, voldgiftssager og sager i det arbejdsretlige system.

Civilt

Med udgangspunkt i arbejdsgiverforhold har vi selvfølgelig også stort kendskab til ansættelsesretlige problemstillinger set fra den ansattes side. Derfor kan vi tilsvarende tilbyde rådgivning om både ansættelses- og afskedigelsesforhold for den ansatte.

Kontakt Finn BødstrupKristian Højgaard MadsenLars Munch Andersen for yderligere information og vejledning.

Brug for hjælp?

Har du brug for rådgivning eller anden form for juridisk assistance, så book et møde allerede idag

Advokat (H), Adm. partner
Advokat (H), Associeret partner