< Tilbage

Den nye lov om forretningshemmeligheder19-09-2018 - 09:17

Nye regler for forretningshemmeligheder

I mange virksomheder er det normen, at der i ansættelseskontrakten refereres til Markedsføringslovens § 23, der indtil nu har forbudt ansatte imod uberettiget brug of videregivelse af forretningshemmeligheder, men denne praksis kan ikke længere fortsætte.

Pr. 9. juni 2018 trådte lov om forretningshemmeligheder i kraft, hvilket er en direkte implementering af EU direktivet. Denne nye lov afsætter markedsføringslovens § 23. Det det er derfor vigtigt, at du som arbejdsgiver får opdateret dine ansættelseskontrakter, således at disse afspejler den gældende retstilstand.

Loven samler og udbygger reglerne for erhvervelse, brug og videregivelse af forretningshemmeligheder. Med den nye lov kommer således en række ændringer på området, herunder en ændring af 3-års reglen, en ny, og meget kort, søgsmålsfrist, samt en fast definition af forretning hemmeligheder. Mange ting er dog stadig de samme, men de ændringer der er indført, kan få stor betydning for virksomheders beskyttelse af sine forretningshemmeligheder, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i den nye lovgivning.

 

Anbefaling                                                       

Advokatfirmaet.dk anbefaler derfor, at virksomheder sikrer; at interne foranstaltninger til hemmeligholdelse er tidssvarende, at ansættelses- og samarbejdsaftaler tilpasses den nye retstilstand, og at virksomheder reviderer sine interne processer, for at kunne overholde den nye 6-måneders søgsmåls frist.

Har din virksomhed brug for hjælp med at implementere den nye lov, så kontakt Advokatfirmaet.dk i dag.

 

Finn Bødstrup

Advokat (H), Adm. partner

Gøteborgvej 18 · 9200 Aalborg SV

Telefon 98 13 33 00

Direkte 96 31 62 35

Mobil 28 10 48 65

< Tilbage